موزه ی سفال عنوان بنایی است در شهر زیبای تبریز که از زمان قاجار و پهلوی به جا مانده.این بنا را بانام خانه سفال هم میخوانند. این بنا از یک زیر زمین و یک طبقه فوقانی تشکیل شده ودر تمام آجرهای آن معماری زیبا و اصیل ایرانی و ذوق و هنر ایرانیان،کاملا به چشم می آید؛نمای بنا دارای ایوان بوده که بر روی دو ستون استوار گشته و با گچبری های زیبای و کهن،نمایی چندبرابر زیبا به خود گرفته است.
در سال های اخیر بنای موزه ی سفال کنونی، توسط سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی خریده شد و بعد از مرمت و بازسازی بنا،تبدیل به مرکز آموزش هنرآموزان و مجمع هنرمندان رشته سفالگری و از سال 1374 نیز بعنوان نمایشگاه و خانه سفال تبریز شناخته شده و برای بازدید عموم مردم معرفی گردید.
انسان های نخست،برای رفع نیاز های خود،در دسترس ترین چیزی که در طبیعت داشتتند؛خاک بود.ماده ای که مادر و بستر تمام موجودات است.خاک را با آب مخلوط کرده وگل ساخت،سپس با گل به نهایت لذت و قدرت آفرینش رسید.خشت و ظروف سفالی ساخت و به نیاز های خود رسیدگی کرد.انسان فهمید هرچیزی در آتش میسوزد اما گل در آتش سخت تر و محکم تر میشود.سفال ها و حتی بعد از مرگ و نابودی هم باقی و زنده می ماندند تا حرف ها و پیام گذشتگان را به ما برسانند که تعداد زیادی از آن ها در موزه ی سفال یافت می شود.
برای آموزش سفالگری کلاس های متنوعی از جمله: 1-کلاس چرخکاری 2-کلاس نقاشی روی سفال 3-کلاس آشنایی با مراحل تولید سرامیک سنتی با خاک سفید آذربایجان ، وجود دارد.
علاقمندان به این هنر زیبا میتوانند برای بازدید به خانه سفال مراجعه کرده و احساسات و روح سایر افراد را در گل و خشت خام ببینند که چگونه انسانی که از گل آفریده شده؛با گل ،زندگی،روح و ذوق می آفریند.توریست ها و مسافران ایرانی و خارجی که به شهر تبریز مسافرت میکنند به موزه ی سفال سر زده تا با هنر ایران و ایرانی بیشتر آشنا شوند.
برای آشنایی بیشتر با تبریز کلیک کنید
کانال تلگرام : https://t.me/behparvaz